Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
Osteológiai Kongresszus 2012.
Balatonfüred, Flamingó Wellness-és Konferenciahotel
2012.05.31. - 2012.06.02.


ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK

Tisztelt Kollégák!

Nagy örömmel szeretnék tájékoztatást adni arról, hogy – a kialakult „nehezebb” viszonyok közepette is – megrendezni kívánjuk 2012. május 31 – június 2. között Balatonfüreden a hazai osteológia egyik legfontosabb tudományos rendezvényét, az Osteológiai Kongresszust, amit új helyszínen, a négycsillagos, elegáns Flamingó Hotelben rendezzük. Szállást ebben a hotelben, vagy a közel mellette lévő Marina szállodában tudunk biztosítani.

A rendezvény programjai ismét érinteni kívánják az osteológia számos területét, ebben az évben külön kiemeljük a határterületi szakmákkal történő együttes tudományos bemutatkozás lehetőségét (tudományos terveink között az osteo-hematológia, osteo-immunológia, sport-orvoslás, fizioterápia, mozgásszervi fájdalom és annak terápiája, traumatológia és az osteoporosissal összefüggő törések ellátása, stb. szerepel, természetesen a már ismert „jól megszokott” osteológiai és képalkotó diagnosztikai témákon túl). Osteoporosis szakemberek, reumatológusok, ortopéd- és traumatológus orvosok, nőgyógyászok, radiológusok és más csont-ízületi betegségekkel foglalkozó szakemberek nagyszámú részvételére számítunk, és várjuk aktív közreműködésüket.

A kongresszust új formában, új ötletekkel és megújuló hangulatban kívánjuk megszervezni, de természetesen – mint eddig is – a magas szakmai színvonal biztosítása mellett.

A nagyobb érdeklődés és résztvétel támogatása érdekében a kedvezményes regisztráció határidejét 2012. március 15-ig meghosszabbítjuk!


Ne hagyja ki Ön sem!

Az előadások bejelentésének határideje: 2012. március 25.


Nagy aktivitással zajlik és már lassan a célegyenesbe ért a 2012-es Osteológiai Kongresszus szervezése. Nagy örömmel szeretnék tájékoztatást adni arról, hogy mind a tudományos, mind a társasági programok eddigi állása – és a terveink – szerint ez egy emlékezetes, de ennél sokkal fontosabb, hogy egy igen hasznos kongresszus lesz. Jó lenne, ha Ön sem hagyná ki…

A kongresszus minden pillanatában valami új és érdekes programot találhatnak majd résztvevőink. Már az első (május 31-i, csütörtöki) napon olyan áttekintő referáló előadások lesznek hallhatók, amik ismerete segít a jobb tájékozódáshoz nem csak az osteológia gyakorlati kérdéseit alátámasztó tudományos ismérvei között, hanem a szakma további elismert és prominens képviselői áttekintik a menopauza, illetve a nefrológia friss tudományos híreit.

A kongresszust végig kísérik a tematikus, meghirdetett fő témáink szerinti tudományos blokkok, amelyek érintik az osteológia legfontosabb és legújabb tudományos híreit (osteohematológia, fizioterápia, osteoporosissal összefüggő törésellátás, a kéz- és csuklóízületi betegségek képalkotó diagnosztikája, mozgásszervi fájdalom és annak terápiája és a sport-szerepe a csontrendszerre). Újként alakítottuk ki a „Beszéljük meg” programokat, amelyeket majd külön meghívókkal lehet látogatni, és igen neves szakemberek vezetésével kötetlen formában lehet gyakorlati szempontok figyelembe vételével megbeszélni pl. a D-vitamin kérdéseit, vagy az osteoporosis terápiájának lehetőségeit ma Magyarországon.

Az egyik legünnepélyesebb pillanatot a péntek délutáni közgyűlés tartogatja, miután ekkor adjuk át a 2012-es év Holló díját Dr. Poór Gyula professzor Úrnak, és hallgathatjuk meg emlékelőadását. A közgyűlés ezen felül természetesen számos igen fontos társasági kérdésben is döntéseket hoz.

A bejelentett előadások és a szintén tematikus szimpóziumok mellett további interaktív work-shopokat tervezünk, hogy a tudományos haszon mellett még több napi segítséget nyújtó megbeszéléseket és ennek során információkat adhassunk át egymásnak…

A szombati (június 2-i) nap is sok-sok meglepetést tartogat. Rendhagyó módon – a sportorvostan kérdéseinek átbeszélését követően – egy un. pódium-beszélgetést tervezünk Magyarország egyik legismertebb sportolójával és sportszakemberével, a többi még maradjon meglepetés… És lesz egy kellemes, nem csak csontjaik egészségét segítő séta lehetőség is Balatonfüred csodaszép Balaton-partján...

Az esti társasági programok pedig minden pillanatában meglepetést tartogatnak a kellemes és kulturált szórakozást kedvelők számára. Kihagyhatatlan lesz…

Figyelem! Már az Osteológiai Kongresszus előtt egy szakmai és tudományos aktivitást támogató és elismerő programot hirdet meg a Magyar Osteoporosis és Osteoarthrológiai Társaság. Hogy a meglepetést azért teljesen ne áruljuk el, ez egy olyan „játék” lesz, amivel díjazni kívánjuk a tudományos tevékenységet, a kongresszusi valóban aktív résztvételt, a honlap látogatottságát, stb. A teljes év során megtett tudományos és kongresszusi közreműködést és résztvételt – játékos formában – mérni fogjuk, majd terveink szerint december hónapban igen értékes díjakkal kívánjuk elismerni az egész éves tevékenységet. A program kihirdetésével heteken belül találkozhat, ha olvassa a hírleveleinket, vagy rendszeresen látogatja a MOOT honlapját (www.osteoporosis.hu).

Találkozzunk Balatonfüreden a 2012-es Osteológiai Kongresszuson!

Dr. Szekeres László
MOOT elnöke
Dr. Forgács Sándor
MRT-OS elnöke
Dr. Takács István
Tudományos Bizottság elnöke


Tudományos témák

1. Osteoimmunológia
2. Osteohaematológia
3. Osteoporosissal összefüggő törések szakellátása
4. Fájdalom-terápia az osteológiában és osteoarthrológiában
5. Sport-orvostan és az osteológia
6. Fizioterápia helye az osteoporosis kezelésében
7. A kéz és csukló betegségeinek radiológiai diagnosztikája
8. Osteológiai és osteoarthrológiai esetbemutatások
9. Osteológiai és osteoarthrológiai szabad témák
10. Ultrahang gyakorlatok

Legfrissebb kongresszusok